Alukonigstahl

Alukonigstahl d.o.o. je porodična firma i jedan je od lidera u oblasti prodaje i distribucije aluminijskih i čeličnih sistema na tržištu srednje i jugo-istočne Europe. Alukonigstahl je deo uspešnog međunarodnog koncerna ALUKONIGSTAHL KG, osnovanog pre 148 godina u Austriji, koji godišnje ostvaruje promet od 350 miliona eura. Prisutni su u 14 zemalja, sarađuju sa 18 društava i zapošljavaju 900 ljudi. Dugi niz godina stvaraju i nadograđuju bazu kupaca kojih je danas preko 7000 i kojima je na raspolaganje stavljeno 70 000 različitih artikala. Rezultat ovakovog poslovanja je visoki standard kvaliteta i stručnosti koje pružaju svojim kupcima i partnerima u građevinskoj industriji.

Alukonigstahl d.o.o. nudi sisteme i proizvode međunarodno vodećih proizvođača, Schuco i Jansen, koji se upotebljavaju za staklene fasade, prozore, vrata, zimske bašte, staklene krovove, pregradne zidove, sigurnosne sisteme (protivprovalne i neprobojne) kao i protivdimne i protivpožarne konstrukcije.  

Njihovo poslovanje, prvenstveno je okarakterisano kompletnošću i intergalnošću, kroz koje sarađuju i stvaraju partnerski odnos sa svim učesnicima u procesu izgradnje objekata (arhitekte, investitore, generalne izvođače radova kao i neposredne izvođače bravarskih radova).

Ono što treba svakako naglasiti je da cilj Alukonigstahl-a nije samo prodaja materijala, nego pružanje kompletne podrške njihovim partnerima pri dizajnu, projektovanju i odabiru optimalne konstrukcije, specifične za svaki pojedinačni objekat.

Pri savetovanju firmi, Alukonigstahl osigurava velik izbor tehničke literature kao i tehnologiju izrade sistema prema strogim evropskim standardima, softverski program za obradu njihovih profila i savetovanje pri izboru profila za preradu aluminijumskih i čeličnih sistema kao i obuku na istim.

Ono što treba istaći je posvećenost Alukonigstahl-a promociji čistih i energetski efikasnih rešenja, u čijoj su oblasti naši partneri Schuco i Jansen izuzetno aktivni posebno ako se govori o spajanju energetske efikasnosti sa dobijanjem energije. 

Više o kompaniji ...

Go to top