SAT Media Group

SAT Media Group je regionalni lider u izdavačkoj delatnosti, televizijskoj produkciji, edukaciji i istraživanju namenjenim vozačima i turistima, kao i profesionalcima u transportu i saobraćaju.

Objavljuju više redovnih časopisa i specijalnih izdanja (godišnje preko 60 brojeva i 6000 stranica). Uz redovne i specijalne TV emisije koje pripremaju u sopstvenoj produkciji, SAT Media proizvodi i niz drugih korisnih i edukativnih video programa (preko 4000 minuta godišnje). Partneri su svih važnijih svetskih i domaćih institucija i kompanija iz oblasti automobilizma, saobraćaja i turizma.

U okviru grupacije posluje i NAVAK – Nacionalna vozačka akademija, prva škola bezbedne vožnje u Srbiji, jedini centar ove vrste i namene u regionu. NAVAK je reprezentativna institucija koja ima za cilj da vozačima podari napredna znanja za sigurnu vožnju uz praktične vežbe u sopstvenom trening centru na površini od 36 hektara u opštini Pećinci.

Kompleks ispitno-edukativnog centra Nacionalne vozačke akademije impozantan je po svojoj površini, ali je posebno zanimljiv po vrsti i rasporedu poligona. Samo glavni pravac dugačak je 1.200 m i širok 15 do 40 m, a tu su i brojne krivine kojima se vozi brzinama od 60 do 120 km/h.

Specifičnost koncepta, koji izdvaja NAVAK od sličnih centara u okruženju, jeste insistiranje na realnosti, na treningu realnim brzinama kojima se svakodnevno vozi. Umesto da nešto vežbate u simuliranim uslovima pri 30 ili 50 km/h, imaćete priliku da doživite pravu kritičnu situaciju i pri više od 120 km/h. Simulacija vam je kao slab lek – dobar, ali neefikasan, a realnost je ono što će vam sutra sačuvati život. Nekoliko hektara zauzima i specijalni poligon za terensku vožnju, dok su sale i učionice potpuno opremljene svim sredstvima za održavanje treninga i spremne da prihvate grupe od 20 do 200 ljudi.

Više o kompaniji: www.navak.rs , www.satmediagroup.net

Go to top