ZAŠTO DMS?

Koristi za poslovanje

Razlozi za uvođenje ShakeSpeare document management system-a

Ušteda novca

Povratak investicije (ROI) vezan za implementaciju ShakeSpeare-a iznosi manje od jedne godine a ušteda na troškovima upravljanja dokumentacijom iznosi do 40%.

Značajna ušteda rezultat je smanjenja upotrebe hartije, tonera za štampače, duplikata dokumenata (kopiranja dokumentacije), prostora za skladištenje, bržeg vremena oporavka u slučaju nepredviđenih okolnosti (požari, poplave i slično).

Ušteda vremena

Umesto trošenja vremena na pronalaženje dokumenta u papirnom obliku, zaposleni mogu da se fokusiraju na svoje postojeće kupce i pridobijanje novih. Procenjuje se da zaposleni oko 20% svog radnog vremena troše na traženje dokumenta koji im je potreban.

Povećanje efikasnosti i produktivnosti

Postiže se inteligentnom pretragom dokumenata po različitim kriterijumima, automatizovanim sistemom distribucije dokumenata, manjom količinom rada i broja grešaka koji zaposleni prave, upravljanjem celokupnom arhivom sa jednog računara. Sve ovo doprinosi bržem generisanju potrebnih informacija.

Ubrzanje interkompanijske i intrakompanijske komunikacije

Upotrebom Shakespeare, izuzetno je pojednostavljen postupak deljenja i distribucije dokumenata između zaposlenih putem mreže u okviru organizacije.

Automatizacija poslovnih procesa

Kao posledica automatizacije poslovnih procesa dolazi do širokog spektra pozitivnih efekta kao što su smanjenje troškova papirne dokumentacije, fotokopiranja, ručnog kretanja dokumenata, praznih hodova, smanjenje mogućnosti grešaka.