Četvrti po redu poslovni forum ABBYY Effective Business Day.

Održan je 23. maja u  Beogradu u Azzaro Business klubu,na kome je prisustvovalo preko sto učesnika iz bankarskog sektora, osiguranja, državnih institucija i privrede.

Abbyy Effective Business Day IV obuhvatio je prezentacije rešenja i dobrih praksi primene alata i novih tehnologija za elektronsko poslovanje i upravljanje dokumentima koji svojim naprednim funkcionalnostima mogu zadovoljiti propisane zakonske standarde. Među prezenterima bili su: Marina Blagojević (ICT Klaster), Ognjen Panić (GoPro), Sergey Osypenko (ABBYY), Ernest Žejn i Tadej Drmaž (Žejn), Aleksandar Spremić (Halcom), Vesna Redžić (Coming), Dejan Vujić (Division).

Primenom savremenih tehnologija elektronske obrade podataka, osim konkurentne prednosti, kompanijama se omogućava da kroz brzi protok informacija, bržu evidenciju i uštedu u resursima, bolje upravljaju svojim poslovanjem, poboljšaju performanse poslovanja i smanje operativne troškove na duži rok.

Teme o kojima se govorilo odnosile su se na elektronsko upravljanje dokumentima i poslovnim procesima (napredne funkcionalnosti), efikasnu primenu ABBYY OCR/ICR tehnologija, tehnologije elektronskog arhiviranja i čuvanja dokumentacije i na elektronsko poslovanje (veliki broj demonstracija i primera dobre prakse za banke i osiguravajuće kuće).