Jedno od najčešćih pitanja koje kompanije postavljaju kada počnu da razmatraju ERP rešenja je „koliko je to komplikovano?“. Sve zavisi od toga koliko ste pripremljeni. Ako jeste, proces će biti jednostavan, ukoliko niste, stvari se vrlo brzo mogu zakomplikovati.

Mi ćemo vam pomoći da izbegnete uobičajene greške kako bi ceo projekat bio završen na vreme i u okviru budžeta.

Greška br. 1: Pogrešna procena vaših potreba

Jedini način da pronađete pravo ERP rešenje za vas je da razumete vašu kompaniju i njene potrebe. Organizujte sastanak sa timom kako biste ocenili gde vam ide dobro i gde vam je potrebna pomoć. Dobro razmislite koji su to problemi: možda je to praćenje zaliha ili nešto sasvim drugo. Tek kada budete znali gde vam je potrebna pomoć, počnite da tragate za ERP rešenjem koje sa lakoćom može otkloniti te probleme.

Greška br. 2: Potcenjivanje potrebnog vremena i resursa

Potcenjivanje vremena i resursa potrebnih za uspeh implementacije je jedna od najčešćih grešaka prilikom implementacije ERP rešenja. Pravilno procenjivanje količine vremena i novca koji će vam biti potrebni za dostizanje ciljeva je od ključnog značaja. Ukoliko vam procena teško pada, potražite pomoć. Uradite sve što je u vašoj moći kako biste saznali tačne troškove pre nego što počnete implementaciju.

Greška br. 3: Ignorisanje prilike za unapređenje poslovnih procesa

Implementacija ERP-a je savršeno vreme sa unapređenje poslovnih procesa u okviru vaše kompanije. Pronađite neefikasne poslovne procese i pretvorite ih u efikasne uz pomoć ERP-a. Pošto je ERP jedna od važnijih investicija za kompanije, iskoristite ovu šansu kako biste obezbedili dugoročnu efikasnost vaših poslovnih procesa.

Greška br. 4: Neproveravanje referenci

Veoma često, kompanije su oduševljene obećanjima koje nude prodavci rešenja, ali kada dođe vreme za implementaciju ERP rešenja, one su iznenađene nedostatkom mogućnosti sistema. Mnogi prodavci će vam reći da je za implementaciju potrebno daleko manje vremena, ali u realnosti to baš nije tako. Najbolji način da odaberete kompaniju koja će vam implementirati rešenje je da pitate za reference. Prava kompanija će moći da vam da bar tri reference firmi iz vašeg sektora koje koriste njihov sistem. Takve kompanije su se već susrele sa problemima koji su česti u vašem sektoru, pa će samim tim i implementacija biti daleko jednostavnija.

Koje je pravo ERP rešenje za vas?

Microsoft Dynamics 365 Business Central donosi najsavremenije tehnologije u upravljanju poslovnim procesima, omogućavajući kompanijama da se fokusiraju na svoje poslovanje i rast. Moderan alat koji predstavlja deo Dynamics porodice poslovnih aplikacija, potpuno integrisan u Microsoft ekosistem olakšava obavljanje svakodnevnih zadataka, uz napredne mogućnosti planiranja i predviđanja poslovnih promena.