Obradovali smo male drugare sa dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu

U petak 14.9.2018. GoPro je zajedno sa NURDOR-om (Nacionalno Udruženje Roditelja Dece obolele od Raka) pomogao rad dečijeg hemato-onkološkog odeljenja i roditeljskih kuća u Nišu.

NURDOR

Mali borci su se obradovali igračkama i druženju sa nama. Klinici je uručena i neophodna medicinska oprema (Pulsni oksimetri Palm Care plus )

NURDOR

Ovakvim aktivnostima, želimo da podignemo svest ljudi o tome koliko je važno obezbediti najbolje moguće uslove za male onkološke pacijente.
Naše bolnice se suočavaju sa nizom problema kada su ovi pacijenti u pitanju, počevši od nedostatka kapaciteta, preko higijenskih standarda i nedovoljno osoblja.

Novo odeljenje dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu finansirano od strane donatora koji su se uključili u akciju NURDORa, predstavlja prvo onkološko odeljenje u Srbiji, izgrađeno po meri deteta. Higijenski uslovi su na najvišem standardu, po ugledu na evropske, čime će i boravak malih pacijenata sa visokim rizikom za razvoj infekcije, biti u potpunosti bezbedan.

Osim toga, vesele boje i pozitivna atmosfera koja zrači iz svakog ugla pomoćiće da se dečica osećaju bolje, pozitivnije, jer neka od njih će se na žalost tamo poigrati poslednji put.

Zahvalnica uručena GoPro-u