Ukoliko ne posvećujete dovoljno pažnje skladištu, Vaša kompanija rizikuje da ostane iza konkurencije. Kupci očekuju da njihove porudžbine budu isporučene istog dana, bez ikakvih grešaka, zbog toga se kompanije moraju potruditi da urade sve što je u njihovoj moći da skladište funkcioniše onako kako bi trebalo. WMS rešenje će poboljšati poslovne operacije i povećati efikasnost skladišta.

Ukoliko se prepoznajete u jednoj od ovih situacija, možda je vreme za implementaciju WMS-a:

1. Pratite zalihe preko tabela

Ako vodite firmu sa ograničenim brojem SKU-ova (jedinica za čuvanje zaliha), moguće je da se i dalje tabele mogu koristiti za praćenje zaliha u skladištu. Međutim, činjenica je da su tabele nepraktične za ažuriranje i jednostavno ne mogu služiti kao precizan pokazatelj trenutnog stanja zaliha. Sa WMS-om možete automatizovati upravljanje skladištem i rešiti se tabela.

2. Često ostajete bez skladišnog prostora

Kada predmeti počnu da prerastaju svoju lokaciju i sprečavaju normalan prolazak robe kroz skladište, kompanije misle da je vreme da se presele u veće skladište. Međutim, selidba je skupa i ceo proces može ostaviti trag na prodaju i zadovoljstvo kupaca. Primenom najboljih praksi upravljanja skladištem, kompanije mogu da povećaju kapacitet svog skladišta bez potrebe za preseljenjem. WMS će optimizovati lokacije artikala i pojednostavi tokove rada kako bi omogućio da roba nesmetano cirkuliše kroz skladište.

3. Primećujete nedostatak organizacije

Jedan od glavnih razloga za implementaciju WMS rešenja jeste nedostatak organizacije unutar skladišta. WMS rešenje će uvesti organizaciju u Vaše skladište i postarati se da ono funkcioniše besprekorno.

4. Proizvodi su često van zaliha

Nemoguće je da Vaš distributivni centar zadovolji potražnju ako Vaša kompanija nije u mogućnosti da prognozira prodaju. Kada su kupci često frustrirani jer su proizvodi van zaliha, to loše utiče na reputaciju kompanije. A kada proizvodi napokon stignu, zaposleni su toliko zauzeti pokušavajući da sustignu zaostatke da produktivnost trpi: svi se bave naručivanjima iz zaostatka umesto da rade na novim porudžbinama. WMS je neophodan alat za tačno prognoziranje prodaje i optimizaciju upravljanja kanalima.

5. Isporuke redovno kasne

Haotičan distributivni centar dovodi do sporije obrade narudžbina. Kada aktivnosti unutar skladišta traju duže nego što bi trebalo, ili narudžbine ne stignu na vreme, Vaša kompanija mora da uposli više radne snage kako bi se proizvodi isporučili kupcima kako je obećano – što naravno predstavlja dodatan trošak. WMS će Vam pomoći da pojednostavite svoje operacije, optimizujete tokove rada i isporučujete narudžbine na vreme, tako da možete održati svoja obećanja i povećati zadovoljstvo korisnika.

Koje je pravo WMS rešenje za Vas?

Da li ste u potrazi za WMS-om? Inovativno rešenje kao što je Insight Works može unaprediti Vaše skladište, bez obzira na njegovu veličinu i potrebe. Insight Works će Vam pomoći da poboljšate realizovanje porudžbina, povećate vidljivost zaliha i održite precizne i tačne podatke o skladištu koje možete ažurirati pomoću mobilnih uređaja i još mnogo toga.