U današnjoj ekonomiji, koja se razvija sve brže iz dana u dan, efikasnost u prijemu, skladištenju i isporučivanju proizvoda nikada nije bila važnija. Potrošačima rastu očekivanja, a brza isporuka nije nešto što će ih ostaviti bez daha, već nešto što se podrazumeva.

Kompanije koje ne idu u korak sa vremenom i ne upravljaju skladištima onako kako od njih tržište očekuje, rizikuju da ih konkurencija ostavi u prašini. Zbog toga su se sve vodeće kompanije širom sveta okrenule ka digitalnim rešenjima kao što je WMS.

Šta je WMS i kako radi?

WMS (Warehouse Management System – Sistem za upravljanje skladištem) je rešenje koje se već godinama koristi u maloprodajnoj i proizvodnoj industriji za praćenje svih materijala i robe koja dolazi u skladište i napušta ga. Najprostije rečeno, WMS predstavlja fleksibilno rešenje koje pomaže pri optimizaciji efikasnosti svih skladišnih procesa.

Kompanije više ne moraju da se oslanjaju na ručno pronalazaženje robe, jer će sa WMS-om u svakom trenutku znati gde se šta nalazi i koliko ga trenutno ima na stanju. On omogućava kompanijama da maksimalno iskoriste radno vreme zaposlenih, efikasnije upravljaju prostorom i znatno smanje operativne troškove.

Koje je njegovo mesto u lancu nabavke?

Lanac nabavke može da funkcioniše onoliko brzo, precizno i efikasno koliko mu dozvoljavaju skladišni procesi. WMS igra bitnu ulogu u upravljanju lancima nabavke tako što kontroliše procese realizovanja porudžbine, od prijema sirovine do dostavljanja gotovog proizvoda.

Na primer, ukoliko prijem robe nije izvršen na adekvatan način, ili se ona izgubi u samom skladištu, lanac nabavke se veoma lako može usporiti ili potpuno poremetiti. Sistem za upravljanje skladištem omogućava kompanijama da preuzmu kontrolu, eliminišu ručne procese i tokove magacinskih operacija sa brzim, tačnim ispunjenjem plana.

Koje je pravo WMS rešenje za Vas?

Da li ste u potrazi za WMS-om? Inovativno rešenje kao što je Insight Works može unaprediti Vaše skladište, bez obzira na njegovu veličinu i potrebe. Insight Works će Vam pomoći da poboljšate realizovanje porudžbina, povećate vidljivost zaliha i održite precizne i tačne podatke o skladištu koje možete ažurirati pomoću mobilnih uređaja i još mnogo toga.