Nije tajna da je poslovna inteligencija (Business Intelligence) ključna komponenta svih konkurentnih, efikasnih i uspešnih kompanija. Kako kompanije rastu, postaje neverovatno teško upravljati sa podacima koji sve svakodnevno generišu. Ovo stvara veliku prepreku svim kompanijama koje se oslanjaju na podatke kako bi donele ispravne odluke.

Niko ne želi da donosi odluke na osnovu delimično tačnih podataka. Prikupljani podaci iz različitih izvora, dobijaju značenje i postaju informacije u BI-u, koje pružaju korisnicima znanje i mudrost u donošenju poslovnih odluka. Zbog toga se pojavila sve veća potražnja za ovakvim pametnim rešenjima.

U moru poslovnih rešenja i aplikacija, Microsoft Power BI predstavlja pravo osveženje za sve one koji žele da iskoriste svu moć svojih podataka. Ovaj impresivan alat dozvoljava kompanijama da brzo, lako i jednostavno vizuelizuju i analiziraju poslovne podatke kako bi podigli poslovanje na viši nivo.

Bezbroj pogodnosti

Microsoft je naporno radio kako bi učinio aplikacije, kao što je Power BI, superiornijim u odnosu na ostale aplikacije na tržištu. Dizajniran je tako da u svakom trenutku možete kreirati  vizuelizaciju zasnovanu na poslovnim podacima, kako biste lakše donosili ključne odluke. Možete kreirati grafičke vizuelizacije podataka, kako samostalno, tako i u kolaborativnim okruženjima, kojima će imati pristup svi zaposleni.

Jednostavan za korišćenje

Još jedna od pogodnosti Power Bi-a jeste njegova jednostavnost. Od pristupa neophodnim podacima deli vas samo nekoliko klikova. Svaki korisnik može prilagoditi analizu rezultata svojim potrebama. Prilagođena kontrolna tabla dozvoljava korisnicima da odmah vide podatke koji su im bitni.

Pristup sa bilo koje lokacije ili uređaja

Power BI-u možete pristupiti sa bilo kog mesta, što ga čini savršenom opcijom za kompanije čiji zaposleni rade na različitim lokacijama. Na primer: inženjer koji je na terenu može pristupiti podacima sa mobilnog telefona,  analitičar može pogledati kontrolnu tablu preko laptopa ili desktop računara, a menadžer može koristiti grafičke prikaze u toku sastanka putem tableta.

GoPro BI

Ukoliko želite da steknete konkurentne prednosti koje će izdvojiti Vašu kompaniju, GoPro BI je logičan izbor. GoPro poslovno izveštavanje za Microsoft Dynamics 365 Business Central je rešenje koje obezbeđuje detaljne analize i izveštaje, kontrolne table (dashboards-a), kartica rezultata (scorecards-a), praćenje ključnih indikatora performansi (KPI) kako bi se kompanijama pomoglo u poboljšanju performansi poslovanja.