Outsource-ovanje različitih poslovnih funkcija postao je popularan trend na tržištu. Kompanije se odlučuju za delegiranje poslova kao što su računovodstvo, ljudski resursi, IT podrška i ostalo. Jedna od najbitnijih oblasti koju sve veći broj kompanija želi da prepusti drugima je obračun zarada.

Poveravajući usluge obračuna zarada specijalizovanim kompanijama, biznisi mogu da iskoriste veliki broj pogodnosti koje će doprineti celokupnoj efikasnosti i uspehu. Predstavljamo neke od razloga zbog kojih se kompanije odlučuju za outsource-ovanje obračuna zarada.

Ušteda vremena

Obračun zarada često može oduzeti dosta vremena, pogotovo kada uzmemo u obzir ispravljanje neminovnih grešaka. Kada kompanije prepuste obračun zarada profesionalcima dobijaju više vremena koje mogu koristiti kako bi se fokusirali na dalji rast i razvoj poslovanja.

Zakonska usklađenost

Sve zahtevnija zakonska regulativa vezana za procese obračuna zarada iziskuje konstantnu edukaciju i informisanost. Zbog toga je važno da obračun zarada prepustite specijalizovanom kadru koji prati stalne promene koje zahtevaju usklađenost sa zakonskom regulativom iz oblasti Zakona o radu, Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Manji troškovi

Kompanije koje se bave uslužnim obračunom zarada naplaćuju svoje usluge, ali kada to uporedite sa visokim kaznama do kojih može doći zbog grešaka i nepoštovanja propisa, shvatićete da vam uslužni obračun zarada zapravo pomaže da uštedite novac na duže staze.

Sigurnost osetljivih podataka

Obračun zarada predstavlja osetljivu oblast jer uključuje lične podatke vaših zaposlenih. Kada outsource-ujete plate pouzdanoj kompaniji možete biti sigurni da su podaci zaštićeni od svih vrsta zloupotrebe.

Skalabilnost

Rast i promene su prirodan deo puta ka uspehu svake kompanije. Pored neverovatnog broja mogućnosti koje donose sa sobom, ove promene mogu doneti i nove izazove. Outsource-ovanje plata pruža skalabilnost, omogućavajući kompanijama da obračun zarada jednostavno prilagode promenama u broju zaposlenih.

Obračun plata ne mora da bude komplikovan

Obračun zarada je osetljiva oblast, podložna ljudskim greškama, koja iziskuje veliku preciznost, puno pažnje i oduzima dosta vremena. Kako bismo vam olakšali poslovanja i uštedeli vreme i novac, stvorili smo outsourcing uslugu obračuna zarada.

Prepustite proces obračuna iskusnom timu kako biste mogli da se u potpunosti fokusirate na rast i razvoj vašeg poslovanja.

KLIKNITE OVDE DA SAZNTE VIŠE O OSLUŽNOM OBRAČUNU ZARADA