Najveća IT konferencija u Jugoistočnoj Evropi, Microsoft Sinergija 11, završena je 20.10.2011.

Tokom tri dana trajanja konferencije, održano više od 80 tehničkih i biznis predavanja koja su okupila više od 4 000 ljudi.

Najeminentniji domaći i strani stručnjaci preneli su posetiocima sve ono što je novo i aktuelno u oblasti informacionih tehnologija sa naglaskom na Cloud Computingu kao globalnom trendu koji menja način shvatanja IT-a.

Kao jedan od sponzora Sinergije 2011, GoPro je na VIP koktelu, pre zvaničnog dela svečanog otvaranja konferencije, imao prilike da razmeni svoja iskustva i informacije sa odabranim gostima i prijateljima Sinergije.

Osim toga, u EXPO zoni Sinergije 2011, GoPro je na svom štandu prezentovao oblasti svog poslovanja. Eksperti GoPro tima su u svakom trenutku bili na raspolaganju da odgovore na potanja svim posetiocima.

Na stručnom predavanju „Tržište add-on rešenja kao jedna od najvećih prednosti MS Dynamics-a“, GoPro je učesnicima pružio važne informacije o oblasti razvoja i ličnog iskustva u ovoj oblasti.

Osim osnovnih informacija o tome šta su to add-onovi i koje su njihove koristi, prisutni su mogli da saznaju i pravne osnove uz pomoć kojih se mogu zaštiti kako klijenti, tako i implementatori i kreatori.

Objašnjene su razlike između add-onova koji su namenjeni opštem tržištu od onih koji to nisu, add-onova sa zaključanim kodom i “Lažnih” add-onova, kako bi svi nosioci interesa bili transparentno i istinito informisani o rizicima i problemima sa kojima se potencijalno mogu sresti.

Kao osnovni saveti pri kreiranju add-onova, navedeni su između ostalog: partner kao klijent, kreiran kod tako da ga drugi partneri mogu održavati, lako proširiv i lak za implementaciju, …

Na kraju prezentacije, GoPro je predstavio svoj Serbian Payroll, prvi add-on u Srbiji koji je otvoreno licenciran drugim partnerima sa pristupom kompletnom kodu, obezbeđenim uputstvima i obukom. Ovakvim pristupom, GoPro je postavio temelje novom modelu poslovanja, što potvrđuju dobri primeri iz prakse partnera sa kojima po ovom modelu GoPro već sarađuje.