26. maja 2017. u hotelu Crowne Plaza, Beograd, više od 500 eksperata iz oblasti finansija i menadžmenta

Eksperati iz oblasti finansija i menadžmenta okupiće se na 5.ICV Kongres kontrolera u Beogradu da bi razmenilo iskustva i znanja o kontrolingu – novom načinu analize poslovanja koji omogućava menadžerima da donose kvalitetnije odluke.

Međunarodno udruženje kontrolera ICV (International Controlling Association) organizovaće 26. maja 2017. u hotelu Crowne Plaza, Beograd najveći regionalni skup iz oblasti kontrolinga u jugoistočnoj Evropi na kojem će se okupiti više od 500 eksperata iz oblasti finansija i menadžmenta, rukovodilaca najvećih privatnih, državnih i internacionalnih kompanija koje posluju u Srbiji. Na kongresu će biti čak 21 govornik i panelista.

Kontroling je nemačka filozofija ostvarivanja ciljeva. To je nov način analize poslovanja kompanije, koji omogućava menadžerima da donose kvalitetnije odluke. Nastao je u Nemačkoj i smatra se jednim od osnova superiornosti nemačkih kompanija. Od 2011.godine kontroling su počele koriste i velike kompanije koje posluju u Srbiji, pa je i u našoj zemlji počelo da se stvara jezgro ljudi koji nose titulu kontrolera, osobe od čijih procena i analiza često zavisi budućnost čitavih projekata, proizvoda, otvaranje ili zatvaranje radnih mesta.

Na ovom skupu pod nazivom „CONTROLLER 4.0 – DIGITALIZACIJA BIZNISA” biće predstavljena iskustva oko digitalizacije biznisa. Poslovanje kompanija je prešlo iz analognog u digitalni svet i mnoge kompanije još ne mogu da prilagode poslovanje. Pojavljuju se tzv. disrupteri kompanije kao što su AirBnb, Ubex i sl. koje strahovito brzo menjaju kompletne industrije. Npr, sada preko mobilne aplikacije AirBnb rezervišete sobu u bilo kojem kraju sveta. Kako će se kompanije u Srbiji prilagoditi digitalnom biznisu? Da li će neke industrije nestati? Kako će reagovati banke, telekom operateri, osiguranje? Kakva će biti uloga kontrolera – da li će on postojati ili će ga zameniti roboti?

Udruženje kontrolera ICV samo u Nemačkoj ima više od 8.000 članova, a u Srbiji više od 260. Kontroleri su obično stručnjaci sa titulom diplomiranih ekonomista, njihova prosečna starost je 35 godina a u čak 66 posto slučajeva su žene.

Kompanija GoPro će tradicionalno uzeti učešće na ovom vrhunski organizovanom i posećenom kongresu. Kao lider u oblasti implementacije poslovnih softverskih rešenja i sistema za napredne analize podataka, GoPro je značajan partner za veliki broj prisutnih preduzeća u zajedničkom cilju optimizacije poslovanja i zajedničkog savladavanja izazova savremenog doba.

Koristimo priliku da pozovemo sve postojeće i potencijalne partnere da nas posete na našem štandu, kako bismo kroz druženje i međusobnu razmenu iskustava došli do novih korisnih saznanja.