Kompanija GoPro je tradicionalno uzela učešće u programu BizIt-a koji je ove godine organizovan pod sloganom ’Prirodno digitalno’

Teme su bile u duhu samog imena konferencije uz rekordan broj posetilaca i govornika iz poslovnog i IT sveta, sa osvrtom na digitalizaciju – neizbežan proes koji zahvata sve sfere društva, a naročito poslovanja različitih subjekata.

Business Development Manager u kompaniji GoPro, Miloš Pucarević, održao je predavanje o Microsoft proizvodima u Cloud-u. Tokom kraćeg izlaganja, dotakao se tema koje predstavljaju poslednjen novine iz svet Microsoft tehnologija.

Kompanija Microsoft, jedan od najvećih softverskih vendora na svetu, setom svojim poslovnih rešenja nastoji da kompanijama olakša poslovanje i omogući im da se u najvećoj meri posvete onome što najbolje znaju – zadovoljenju potreba svojih klijenata. Cela lepeza poslovnih alata sada dolazi i u Cloud-u, hostovana na Microsoft Azure infrastrukturi, oslobađajući poslovne sisteme, naročito mala i srednja preduzeća, potrebe da bave složenim hardverskim instalacijama. Takođe, mesečnim plaćanjem, takozvanim ’subscription modelom’, kako za softverske licence, tako i za cloud infrastrukturu, korisnici se rasterećuju velikih inicijalnih troškova, dozvoljavajući sebi da im softver i virtuelni hardver rastu zajedno sa rezultatima poslovanja.

Kao deo ove game, dolaze rešenja kao što su:

  • Microsoft Office 365 (Word, Excel, Power Point, Share Point, Exchange…)
  • Power BI (Interaktivni alat za vizuelizaciju podataka)
  • Microsoft Dynamics 365 (Prodaja, Marketing, Operacije, Finansije, Korisnička podrška, Terenski servis…)
  • Microsoft Azure – cloud infrastruktura za hostovanje različith aplikacija i servisa, pored ostalih i Dynamics NAV (Microsoft ERP softvera), kao i drugih poslovnih rešenja kompanije Microsoft.

Navedeni softverski alati čine integrisanu i kompaktnu celinu, koja zaokružuje sve procese preduzeća, kao i izazove sa kojima se kompanije najrazličitijih delatnosti mogu suočiti. Ukoliko posedovanje ličnog data centra sa svim potrebnim uslovima (električne instalacije, klimatizacija, zaštita, napajanja…), IT tima zaposlenih, kao i kupovina svih potrebnih licenci, predstavljaju preveliko opterećenje Vašoj kompaniji, onda je odabir nekog od ponuđenih rešenja pravi izbor za podršku poslovanju.

Gordana Srefanović Barjaktarević (Project Manager, GoPro)

Kompanija GoPro je sertifikovani Microsoft partner u domenu implementacije poslovnih rešenja, sa timom od blizu 50 stručnjaka čija je ekspertiza dokazana tokom najzahtevnijih projekata Microsoft Dynamics familije rešenja, od samog početka distribucije istih na teritoriji Srbije. Svojim postojećim i potencijalnim klijentima nudimo mogućnost implementacije on-premise (na njihovoj serverskoj infrastrukturi) ili cloud (na Microsoft Azure virtuelizovanoj infrastrukturi) poslovnih rešenja.

Za više detalja o pojedinim proizvodima i tehnologijama, budite slobodni da nas kontaktirate.

Miloš Pucarević (Business Development Manager, GoPro)