Digitalizacija u poslovanju postala je skoro pa neophodna za uspeh u današnje vreme. Ona se dešava kada kompanija počne da koristi digitalne tehnologije kako bi unapredila svoj biznis model i stvorila nove prilike za rast. Napredna tehnologija i automatizacija postale su deo našeg svakodnevnog života od koga zavisimo. Poprilično je teško zamisliti bilo koji potrošački segment bez mogućnosti kupovine proizvoda i usluga online.

U proteklih par meseci digitalizacija je postala glavna tema u svetu biznisa. Petar Miljković (GoPro, CEO) je za PC Press predstavio svoje viđenje na temu digitalizacije i objasnio koja je uloga GoPro-a u njoj.

Za različite kompanije i ljude ta reč znači i odnosi se na različite stvari. Definicija sama po sebi nije najznačajniji aspekt samog procesa, već je važno da svako razume zbog čega je digitalizacija važna i na šta se sve ona odnosi.Ako pođemo od pretpostavke da je digitalizacija pomeranje svih aktivnosti koje su se radile ručno, na papiru, bez pomoći računara i moderne IT tehnologije, u svet koji je online, uvek dostupan i nezavisan od lokacije, prepoznajemo nekoliko aspekata. Oni pokrivaju opremu, infrastrukturu, bezbednost, ERP, DMS, Business Intelligence, automatizaciju.

GoPro, kao jedan od lidera u industriji poslovnih rešenja, se već dugo izdvaja po inovaciji i stremi da pruži klijentima baš ono što im je potrebno za svetlu digitalnu budućnost.

GoPro se fokusira na više delove ove slagalice jer našim klijentima preporučujemo infrastrukturu i bezbednost koju obezbeđuje Microsoft. Rešenja koja predlažemo počinju od ERP sistema, prvenstveno bazirana na proverenoj platformi – Microsoft Dynamics Business Central. Omogućili smo da ta rešenja postanu dostupna ne samo srednjim i velikim firmama, kao ranije, već i mikro i malim firmama, kao i preduzetnicima. Imajući u vidu da je potreba za digitalizacijom sve izraženija, smatrali smo neophodnim da njene delove učinimo dostupnim svima.

Svi koji žele da saznaju kako uz pomoć digitalizacije mogu unaprediti svoje poslovanje to mogu učiniti dolaskom na ovogodišnju BIZIT konferenciju. Rado ćemo vam odgovoriti na sva pitanja i pomoći da pristupite digitalizaciji na pravi način.

Na ovogodišnjem BIZIT-u podelićemo svoja iskustva, i iskustva naših klijenata, kako najbolje sprovesti proces digitalizacije u firmi i koji su to aspekti na koje posebno treba obratiti pažnju.

Ceo tekst možete pročitati na sajtu PC Press-a.