U svakoj uspešnoj kompaniji postoji potreba za finansijskim menadžmentom i kontrolom, a ta uloga pripada finansijskom direktoru ili CFO-u. CFO ima ključnu ulogu u upravljanju finansijskim resursima i strategijama, što ga čini jednim od najvažnijih članova izvršnog tima. Pored svakodnevnih obaveza, važno je da profesionalci iz ove oblasti konstantno prate promene i trendove i učestvuju u različitim događajima koji su ključni za razvoj njihovog znanja i veština.

Velika nam je čast što smo sponzorisali jedan od najvažnijih događaja za profesionalce iz oblasti finansija i controllinga na Balkanu, 8. CFO & Controlling kongres „Transformiši finansije“. Ovaj događaj je 24.4.2023. u hotelu Crowne Plaza u Beogradu okupio preko 500 CFO-ova i controllera. Svi prisutni su bili u prilici da slušaju preko 11 panela u kojima je učestvovalo čak 52 panelista, među kojima je bio i direktor GoPro-a, Petar Miljković.

Petar je učestvovao na dva panela: „Dobar izveštaj štedi vreme menadžeru. Šta menadžeri traže od izveštaja?“ i „Kako će data science i veštačka inteligencijada utiče na biznis, odnosno na sektor finansija?“.

Ukoliko želite, oba panela možete pogledati na linkovima:

Pored panela, ovaj događaj je pružio izvanredne mogućnosti za networking i druženje, pa su učesnici bili u prilici da sklope nova poznanstva, razmene ideje i nauče nešto novo.

Čestitamo MCB-u na fenomenalnoj organizaciji, a mi se i sledeće godine vidimo na CFO & Controlling kongresu.