Ukoliko ste počeli da razmatrate implementaciju ERP-a, jedno od prvih pitanja koje ćete postaviti je na koji način će ovo rešenje pomoći vašem biznisu. ERP rešenje igra ulogu centralne baze za celu kompaniju, pružajući važne izveštaje, razne mogućnosti za poboljšanje produktivnosti, kao i načine da snizite poslovne troškove.

Sve ovo su samo neki od razloga za implementaciju ERP-a. Ovaj tekst će pomoći da shvatite šta sve ova tehnologija može da uradi za vaš biznis.

Poboljšanje produktivnosti

Postoji veliki broj situacija u kojima ERP rešenje pomaže zaposlenima da budu produktivniji. Jedna od njih je automatizacija jednostavnih, ponavljajućih zadataka, koja štedi vreme zaposlenima, omogućavajući im da se fokusiraju na poslove koji donose veću vrednost kompaniji u kojoj rade. Pored toga, može smanjiti vreme potrebno za izvršavanje ostalih zadataka, tako što će učiniti procese jednostavnijim i skratiti vreme provedeno u potrazi za potrebnim informacijama.

Lakše donošenje odluka

ERP rešenje obezbeđuje konstantnu dostupnost tačnih podataka i na taj način poboljšava kvalitet odluke i skraćuje vreme za donošenje iste. Sada možete predvideti i prepoznati potencijalne poteškoće koje u budućnosti mogu negativno uticati na produktivnost, proizvodnju, zalihe ili vreme isporuke.

Brz pristup najbitnijim izveštajima

Iako većina vlasnika ima uvid u trenutno stanje poslovanja, čekanje, čitanje i analiza izveštaja predstavlja pravu glavobolju. Sa ERP rešenjem više ne morate da čekate na izveštaje i analize od različitih odeljenja u okviru kompanije kako biste dobili širu sliku. Sada su sve najbitnije informacije jasne, koncizne i uvek dostupne.

Sigurnost podataka

Podaci su ključni za donošenje najboljih mogućih odluka, a ERP rešenje vam može pomoći da ih sačuvate. Činjenica da se svi podaci nalaze na jednom mestu, umesto da su razbacani širom nekoliko sistema sa različitim nivoima zaštite, poboljšava nivo sigurnosti podataka. ERP zamenjuje tabele i ostala dokumenta koja skupljaju prašinu na stolovima vaših zaposlenih ili se međusobno dele putem email-a.

Jedan od načina na koji ERP poboljšava sigurnost podataka je tako što ograničava ko može da vidi i uređuje podatke. Dokumentima će moći da pristupe samo oni zaposleni koje vi odredite što smanjuje mogućnost zloupotrebe podataka.

Niste sigurni koje ERP rešenje je za vas?

Ukoliko niste sigurni koje rešenje je za Vas – Microsoft Dynamics 365 Business Central može biti baš ono što Vam je neophodno da podignete poslovanje na viši nivo.

Microsoft Dynamics 365 Business Central donosi najsavremenije tehnologije u upravljanju poslovnim procesima, omogućavajući kompanijama da se fokusiraju na svoje poslovanje i rast. Moderan alat koji predstavlja deo Dynamics porodice poslovnih aplikacija, potpuno integrisan u Microsoft ekosistem olakšava obavljanje svakodnevnih zadataka, uz napredne mogućnosti planiranja i predviđanja poslovnih promena.

Javite nam se da Vam pomognemo da radite još bolje!