Petar Miljković (GoPro, CEO) je u intervjuu za Nedeljnik predstavio GoPro, značaj ERP rešenja, kao i sam proces implementacije Microsoft Dynamics 365 Business Central rešenja u Toyo Tire Srbija.

Microsoft Dynamics 365 Business Central donosi najsavremenije tehnologije u upravljanju poslovnim procesima, omogućavajući kompanijama da se fokusiraju na svoje poslovanje i rast. Moderan alat koji predstavlja deo Dynamics porodice poslovnih aplikacija, potpuno integrisan u Microsoft ekosistem olakšava obavljanje svakodnevnih zadataka, uz napredne mogućnosti planiranja i predviđanja poslovnih promena.

Petar Miljković (GoPro, CEO) prikazao je značaj ERP rešenja:

ERP (Enterprise Resource Planning) predstavlja planiranje resursa čitave kompanije, dok je “Microsoft Dynamics 365 BC” zapravo rešenje koje mi implementiramo. U pitanju je ribrendirani nastavak poznate i najzastupljenije verzije ERP rešenja za firme od strane kompanije Majkrosoft, ranije poznatog kao Navision i NAV. Kompanija je dodavanjem “365” poslala poruku da je sistem dostupan 365 dana u godini i da softveru možete da pristupite bilo gde u svetu. Inovirano rešenje koje je okrenuto firmama. Dodatno je poboljšana integracija sa drugim alatima kompanije Majkrosoft.

Petar Miljković (GoPro, CEO)
Petar Miljković (GoPro, CEO)

Petar Miljković (GoPro, CEO) predstavio je proces implementacije Microsoft Dynamics 365 Business Central rešenja u Toyo Tire Srbija, ogranku čuvene japanske korporacije za proizvodnju guma (Toyo Tires Corporation):

Na osnovu najboljeg razumevanja klijentovih potreba i preporuke. Verujem da je u celom projektu pomoglo to što je način na koji radimo vrlo predvidiv i ponovljiv. U konkretnom slučaju, izuzetno nam je drago što nam je tako renomirana kuća poklonila poverenje. Drugo, što je projekat doslovno prošao perfektno. Bez ijedne greške, što je inače normalno u našem poslu jer se potencijalni novi zahtevi jave tek kada počne da se koristi sistem, zbog čega postoji probni period testiranja. U konkretnom slučaju smo imali nula pitanja i zahteva. Kvalitetno je sproveden inicijalni zahtev, kao i uvođenje čitavog rešenja i klijent je dobio sistem koji od prvog minuta radi bez ikakve greške. Sproveli smo projekat za primer, u kratkom roku. Zato je za uvođenje ERP rešenja neophodno učešće obe strane. Ujedno, to je i specifičnost konkretne saradnje. Sve je vrlo jasno precizirano.

Toyo Tires Corporation
Toyo Tires Corporation

Pročitajte ceo tekst Nedeljnik-a na linku.