Decembar je vreme darivanja, zbog toga sa zadovoljstvom želimo da podelimo da je GoPro, u saradnji s kolegama, uspešno prikupio sredstva i kupio SpO2 monitor M800. Ova vredna donacija je upućena Prijemnoj interventnoj jedinici Instituta za majku i dete, s namerom da pruži dodatnu podršku i unapredi zdravstvenu negu novorođenčadi.

SpO2 monitor M800 sa Nellcor senzorom je sofisticiran medicinski uređaj koji omogućava precizno praćenje zasićenja kiseonikom u krvi, posebno važno kod nežnih i osetljivih pacijenata, poput beba. Ova donacija ima za cilj poboljšanje medicinske opreme u Institutu, što direktno doprinosi bržem i efikasnijem praćenju zdravstvenog stanja beba.

Ovo nije jedina humanitarna akcija koju smo sproveli u Institutu za majku i dete. GoPro je krajem 2021. godine zajedno sa Delfi knjižarama pripremio donaciju od 500 knjiga kojima su obogaćene dve biblioteke odeljenja dečije onkologije, dok je sa kompanijom Crafter donirao Mennen Medical® transkutani bilirubinometar, uređaj za bezbedno merenje bilirubina kod beba.

Podrška dečijim bolnicama nije samo humani gest, već i investicija u budućnost društva. Kompanije koje prepoznaju važnost ovog doprinosa ne samo da pomažu deci u njihovim izazovima već i grade održivu zajednicu koja se brine o najranjivijim članovima.

Pozivamo i vas da nam se priključite, onako kako vam mogućnosti dozvoljavaju, kako bismo obezbedili mališanima negu kakvu zaslužuju.