Nije tajna da je Business Central jedno od najpriznatijih svetskih ERP rešenja kom veruje na hiljade kompanija širom sveta. Da li ste se ikada zapitali zbog čega je naziv ovog rešenja „Microsoft Dynamics 365 Business Central“ predugačak? Dozvolite da Vam pojednostavimo i objasnimo Business Central-ovo mesto u svetu Microsoft Dynamics-a.

Šta je Microsoft Dynamics 365?

Microsoft Dynamics 365 je naziv porodice proizvoda koji su dizajnirani da funkcionišu zajedno i integrišu se sa postojećim M365 aplikacijama kao što su Outlook, Excel i Teams.

Dynamics aplikacije se mogu koristiti zasebno ili u kombinaciji, u zavisnosti od potreba Vašeg biznisa. One pokrivaju sve tipove industrija, kao i veličine kompanija. Najveća pogodnost ovako integrisanih aplikacija leži u tome što se mogu povezati u jedno kompletno rešenje koje povezuje i upravlja svim poslovnim operacijama.

Kako se Business Central uklapa u Dynamics porodicu?

Business Central se nekada zvao Dynamics NAV, a pre toga Navision. Dynamics NAV jedan je od prvih proizvoda u Dynamics porodici. Do promene imena došlo je zbog predstavljanja ekspanzije njegovih mogućnosti izvan finansija. Business Central je takođe online rešenje, dok je NAV uglavnom bio on-premise.

Business Central je online ERP rešenje specijalno dizajnirano potrebama malih i srednjih kompanija. On omogućava upravljanje celokupnim poslovanjem i povezuje različita odeljenja u okviru kompanije u jednu celinu.

Dve najčešće integracije između Business Central-a i ostalih Dynamics proizvoda su:

  • Sales Professional – posvećeni CRM sistem, takođe dizajniran za male i srednje kompanije.
  • Power Platform – omogućava kompanijama da analiziraju, automatizuju i upravljaju podacima i sistemima u okviru poslovanja, bez obzira na veličinu kompanije i sektor u kom posluje. Najveća prednost ove platforme leži u tome da dosta možete postići sa veoma malo kodiranja ili bez njega.

Zbog čega je Business Central toliko efikasan?

Ako Vaša firma raste i spremna je da iskoristi više mogućnosti, Microsoft Dynamics 365 Business Central je efikasno poslovno rešenje, jednostavno za korišćenje koje se u potpunosti prilagođava Vašim poslovnim ambicijama i potrebama.

Microsoft Dynamics 365 Business Central donosi najsavremenije tehnologije u upravljanju poslovnim procesima, omogućavajući kompanijama da se fokusiraju na svoje poslovanje i rast. Moderan alat koji predstavlja deo Dynamics porodice poslovnih aplikacija, potpuno integrisan u Microsoft ekosistem olakšava obavljanje svakodnevnih zadataka, uz napredne mogućnosti planiranja i predviđanja poslovnih promena.

Zašto ne mogu da kupim Business Central direktno od Microsoft-a na isti način kao M365?

Dynamics proizvodi se prodaju preko Microsoft partnera jer je za njihovu implementaciju neophodna ekspertiza, kao i podrška. Microsoft partneri su obučeni i sertifikovani u oblastima Dynamics proizvoda koje nude i prodaju i zbog toga su najbolja opcija za sve one koji žele da izvuku maksimum iz svakog rešenja. Partneri takođe nude dodatne usluge klijentima, kao što su obuke i dodatne integracije.

Iako je moguće da samostalno kupite Business Central licence, Microsoft uvek preporučuje kupovinu preko partnera jer je na taj način uspešna implementacija skoro pa zagarantovana.

Nisu svi partneri isti, zbog toga je veoma bitno da istražite i odaberete pravog partnera za Vaš biznis. GoPro, kao Gold Microsoft partner i jedan od lidera u industriji poslovnih rešenja, pomaže klijentima širom sveta u poboljšanju njihovog poslovanja, koristeći proverenu metodologiju i vrhunsku tehnologiju. U svom portfoliju imamo nekoliko rešenja različitih namena koje koriste klijenti svih veličina širom sveta.

Imate još pitanja? Treba Vam pomoć?

Javite nam se da Vam pomognemo da radite još bolje!