Implementacija ERP rešenja je u porastu jer veliki broj malih i srednjih preduzeća imaju potrebu za ERP rešenjem kako bi omogućili svom preduzeću nesmetan rast i razvoj. Međutim, preduzeća očekuju brz povrat investicije. Najveći izazov sa kojim se preduzeća suočavaju jeste pronalaženje pravog rešenja koji savršeno odgovara njihovim potrebama.

I dalje niste sigurni da je ERP potreban vašem preduzeću? Pogledajte ključne razloge za implementaciju ERP-a.

1. Integracija poslovnih informacija

Integrisanje svih informacija u jednu platformu je veoma bitno za standardizaciju i pojednostavljenje poslovnih procesa. Bez obzira da li vaše preduzeće ima ogranke širom sveta, korišćenje jednog rešenja omogućiće pristup podacima u realnom vremenu sa većim mogućnostima izveštavanja kako bi se ubrzao proces donošenja odluka.

2. Transparentnost

Profitabilnost je ključna u svim organizacijama. Međutim, kada su u pitanju mala i srednja preduzeća, profitabilnost je od presudnog značaja jer nedostatak profitabilnosti može biti koban. Iz tog razloga, mala i srednja preduzeća moraju prepoznati koji su proizvodi ili klijenti profitabilni, a koji nisu. Implementacija dobrog ERP rešenja je ključna za postizanje transparentnosti unutar svakog preduzeća.

3. Fleksibilnost

ERP rešenje se brzo prilagođava promenama vašeg poslovanja. Kako vaše poslovanje raste i proširuje se, tako će ERP rešenje ići u korak sa svim promenama. ERP odgovara preduzećima svih veličina, a rešenje će se u potpunosti prilagoditi vašim poslovnim ciljevima.

4. Zadovoljstvo kupaca

Možda mislite da ERP previše ne utiče na zadovoljstvo kupaca i klijenata, ali to nije istina. Pravo ERP rešenje se može koristiti za razne marketinške aktivnosti, a to se odnosi na procese koji uključuju generaciju lidova i akviziciju kupaca. Može vam pomoći da bolje komunicirate sa vašim kupcima i klijentima u svim fazama procesa.

5. Uvećanje vrednosti vaše kompanije

Potvrda uspešnosti jednog preduzeća je i poznat, svetski priznat informacioni sistem koji je garant dobre organizacije, transparentnosti i brze dostupnosti informacijama. Svi podaci se nalaze u sistemu, pa je samim tim firma manje zavisna od zaposlenih koji informacije drže u svojim glavama, a standardni procesi će učiniti da zaposleni mogu lakše menjati svoje pozicije u firmi.

Niste sigurni koje ERP rešenje je za vas?

Microsoft Dynamics 365 Business Central donosi najsavremenije tehnologije u upravljanju poslovnim procesima, omogućavajući kompanijama da se fokusiraju na svoje poslovanje i rast. Moderan alat koji predstavlja deo Dynamics porodice poslovnih aplikacija, potpuno integrisan u Microsoft ekosistem olakšava obavljanje svakodnevnih zadataka, uz napredne mogućnosti planiranja i predviđanja poslovnih promena.